Πανηγυρικός Εσπερινός στήν Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας (ΦΩΤΟ)

Την 6ην Σεπτεμβρίου εκάστου έτους πανηγυρίζει η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΣΤΡΙΟΥ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ την Ανάμνησιν του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Έτσι την Τετάρτη 5η Σεπτεμβρίου 2018, ετελέσθη με κάθε λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας επ’ ευκαιρία της μνήμης του προφήτου Ζαχαρίου, πατρός του Ιωάννου του Προδρόμου και της ανάμνησεως του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, εν μέσω Κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, καλλικελάδων Ιεροψαλτών και πλήθους προσκυνητών της Ιεράς Μονής, χοροστάτησε στο πανηγυρικό Εσπερινό. Τον θείο Λόγο εκηρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μωϋσής Καψάλης.

Ανήμερα της εορτής Πέμπτη 6η Σεπτεμβρίου 2018, από τις 7 το πρωί θα τελεσθή ο Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας.
Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα και προσευχόμαστε να αξιωθούμε του χρόνου άπαντες να βρεθούμε στην πανήγυρη της Μονής.

Η Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας βρίσκεται στην καρδιά του Πάρνωνα και είναι κτισμένη σαν αετοφωλιά σε έναν τεράστιο βράχο, απ’ όπου μπορεί ο κάθε επισκέπτης και προσκυνητής της Μονής να θαυμάσει την καταπράσινη και κατάφυτη από αιωνόβια πλατάνια χαράδρα του ποταμού Τάνου, αλλά ταυτόχρονα και την επιμονή και θέληση των κτητόρων της Ιεράς Μονής, οι οποίοι κατόρθωσαν να σκαλίσουν τον βράχο και να θεμελιώσουν σε τόσο δύσκολο σημείο τον αρχικό πυρήνα της Μονής (930 μ.Χ.).

+ π.Ι.Σ.
Φωτοφραφίες: Χρήστος Μπίτας

 

 

http://news.freelist.gr/

Διαβάστε ακόμα