Πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης Ευγενίου (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου ε.έ. τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας το Διετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

Μετά την ακολουθία του Όρθρου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ.Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, κατά το οποίο προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελεστίνου κ.κ. Δαμασκηνός και συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός και ο επιχώριος Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο και στην Αρχιερατική διακονία του μακαριστού Ιεράρχου, αλλά και στην πίστη της Εκκλησίας και στην ακράδαντη πεποίθηση των πιστών μελών της για την πέραν του τάφου ζωή. Όπως σημείωσε, τον αοίδιμο Μητροπολίτη κυρό Ευγένιο χαρακτήριζαν η πατρική αγάπη, η ανυπόκριτη ευγένεια, η απροσποίητη καλοσύνη, η ευαισθησία, η ευσπλαχνία και το αληθές εκκλησιαστικό φρόνημα. Συνέστησε επίσης, όλοι όσοι προσήλθαν να τιμήσουν την μνήμη του να μιμηθούν τη βιωτή του και να ακολουθήσουν αυτήν την πολύτιμη παρακαταθήκη, την ζωή αγάπης, σεβασμού και αφοσιώσεως στην Εκκλησία, ευχήθηκε δε η ευχή του και οι προσευχές του από το ουράνιο θυσιαστήριο να συνοδεύουν όλους και ιδιαιτέρως τον κατά πάντα άξιο άμεσο διάδοχο και πνευματικό του υιό, Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο, ο οποίος «εκλήθη να οιακοστροφήσει το σκάφος της κατά Ιεράπετραν και Σητείαν ηγαπημένης του Εκκλησίας».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Ευγενίου.

 

Ι. Μ. Κυδωνίας

Διαβάστε ακόμα