Το Γενέθλιο της Θεοτόκου στην Παναγία της Κλεισούρας (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε το Γενέθλιον της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Αγιασμός στον προαύλειο χώρο της Ιεράς Μονής και στη συνέχεια ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Καστοριανού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αριανζού κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Αμέσως μετά έγινε η λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Κλεισουριώτισσας, αλλά και της κάρας της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, στους χώρους του Μοναστηριού.

Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου κ. Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Σεραφείμ.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Καστορίας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και τόνισε πως η Παναγία είναι η σκάλα, διά της οποίας μπορούμε να φτάσουμε στον Υιό και Θεό της και να αντικρύσουμε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Και παρότρυνε να πιαστούμε από το φόρεμα της Παναγίας, όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, γιατί είναι αυτή που πρεσβεύει καθημερινά για τον καθένα μας και αυτή θα σώσει και πάλι την Ελλάδα μας, όπως σε κάθε δοκιμασία της Πατρίδος μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον μακαριστό κ. Νικόλαο Τζιούφα, Εισαγγελέα Εφετών και μεγάλο ευεργέτη της Ιεράς Μονής Παναγίας Κλεισούρας σε δύσκολες εποχές, καθώς και της τοπικής Εκκλησίας της Καστοριάς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Καστορίας

Διαβάστε ακόμα