Υποδοχή Διοικητή Αγίου Όρους στην Μονή Εσφιγμένου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

 

Τον Πολιτικό Διοικητή Αγίου Όρους κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα υποδέχθηκε επισήμως η αδελφότητα της Ι.Μ. Εσφιγμένου στην προσωρινή έδρα της στις 19.8 / 1.9.2018, στα πλαίσια περιοδείας του στις 20 αγιορείτικες ιερές μονές, για άμεση ενημέρωσή του σχετικά με θέματα και προβλήματα που οι μονές αντιμετωπίζουν.

Στην Ι.Μ. Εσφιγμένου τον Πολιτικό Διοικητή προσφώνησε ο ηγούμενος αυτής αρχιμ. Βαρθολομαίος και τον ενημέρωσε πρωτίστως για το σοβαρό ζήτημα κατάληψης τόσο του ιστορικού κτηρίου της, όσο και κατάληψης τμήματος του αντιπροσωπείου της στις Καρυές, καθώς και για το καθεστώς βίας και απειλών που αντιμετωπίζει η Αδελφότητα από εξωεκκλησιαστικούς καταληψίες.

Ο Πολιτικός Διοικητής κ. Κ. Δήμτσας στην αντιφώνησή του προς τον Εσφιγμενίτη ηγούμενο αναφέρθηκε στο ζήτημα της κατάληψης και τον διαβεβαίωσε πως η Πολιτεία θα εφαρμόσει την νομιμότητα, εκτελώντας τις σχετικές αγιορείτικες και δικαστικές αποφάσεις, διασώζοντας το κύρος της και σεβόμενη την εκκλησιαστική κανονικότητα και αυτοδιοίκηση στο Άγιο Όρος.

Ο Πολιτικός Διοικητής, τέλος, ξεναγήθηκε στους χώρους της προσωρινής έδρας της Ι.Μ. Εσφιγμένου στις Καρυές, η οποία παραμένει εν μέρει υπό κατάληψη από εξωεκκλησιαστικούς, και κατέγραψε τις εντυπώσεις και απόψεις του, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας στο Άγιο Όρος, στο βιβλίο επισκεπτώντης μονής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Εκ της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους

Διαβάστε ακόμα