Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Εδέσσης (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 19.00, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στο ενοριακό κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητροπόλεως) Γιαννιτσών.
Κατά την σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για το έργο που επιτελείται στην Σχολή και τον ευεργετικό αντίκτυπο που έχει αυτό στα ιερά αναλόγια της Μητροπόλεως τονίζοντας ότι η ανάγκη για ιεροψάλτες θα αυξάνεται συνεχώς, ενώ ήδη σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας παρουσιάζεται έλλειψη. Υπογράμμισε επίσης ότι η διακονία του ιερού αναλογίου αποτελεί έργο θείο. Αυτός που ψάλλει υπηρετεί τον ίδιο τον Θεό. Γι᾿ αυτό και θα πρέπει να περιμένει τον μισθό του, όχι από κάποιον ιερέα, αλλά από τον ίδιο τον Θεό. Τέλος έδωσε τις ευχές του σε όλους τους καθηγητές και τους μαθητές της Σχολής για το νέο διδακτικό έτος.
Στην ιερά τελετή μετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, ο Υπεύθυνος Τύπου της Ι. Μητροπόλεως και μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής της Σχολής Πρωτοπρ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως, το μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής και Γραμματέας της Σχολής κ. Αθανάσιος Δημητρίου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σχολής Πρωτοψάλτης Αριστοτέλης Βογιατζόγλου, καθηγητές στης Σχολής, μαθητές όλων των ηλικιών και γονείς. Μετά το πέρας της ακολουθίας ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρισταμένους, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος είχε επικοινωνία με τα στελέχη και τους μαθητές της Σχολής σε εγκάρδιο κλίμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παραρτήματα της Σχολής λειτουργούν εκτός από τα Γιαννιτσά, στην Έδεσσα, στην Αριδαία, στην Σκύδρα, την Κρ. Βρύση, τα Κουφάλια και τον Ν. Μυλότοπο, ενώ ο αριθμός των μαθητών για το νέο διδακτικό έτος υπερβαίνει τους 250 σε όλη την Ιερά Μητρόπολη. Για τους αρχαρίους μαθητές η φοίτηση στο πρώτο έτος είναι δωρεάν.
I. M. Εδέσσης
Διαβάστε ακόμα