Αγιασμός στο Σεμινάριο Στελεχών Νεότητας της Ι. Μ. Δημητριάδος (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε τη λειτουργία του και για το τρέχον ιεραποστολικό έτος, το Σεμινάριο Στελεχών Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, το οποίο θα έχει ως κεντρικό θέμα «Βίβλος και Θεία Λατρεία», με επίκεντρο το Ψαλτήριο. Υπεύθυνος του Σεμιναρίου, είναι Πρωτ. Κωνσταντίνος Φλάκης, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Βόλου.

Το Σεμινάριο ξεκίνησε με τον Αγιασμό που τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε ότι «η προσπάθεια αυτή έχει εξελιχθεί σε μια κοιτίδα πνευματικότητας, ένα εργαστήριο του Λόγου του Θεού». Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε την ανάγκη της διά βίου μάθησης και επιμόρφωσης, «γεγονός που συνιστά διαχρονική εμπειρία της Εκκλησίας, μέσω της κατήχησης, που ποτέ δεν τελειώνει, καθότι ο Λόγος του Θεού είναι ζωτικό στοιχείο μέσα στην Εκκλησία». Αναφέρθηκε στην ανάγκη διαρκούς μελέτης της Γραφής, καθώς εκεί παρατηρείται υστέρηση από εμάς τους Ορθοδόξους, αλλά και στο προνόμιο που έχουμε οι Έλληνες να μελετούμε την Αγία Γραφή στην γλώσσα μας, αφού τα Ελληνικά είναι η γλώσσα της Γραφής. Τόνισε την ανάγκη μελέτης της Αγίας Γραφής παράλληλα με τα Πατερικά κείμενα και όχι την φιλολογική προσέγγισή της, παγίδα στην οποία υπέπεσαν οι Προτεστάντες: «Εμείς κρατάμε την Βίβλο της Εκκλησίας, γι’ αυτό την λιτανεύουμε και την προσκυνούμε. Χρειάζεται, όμως και να την μελετούμε καθημερινά. Για εμάς τους Ορθοδόξους δεν υπάρχει Γραφή έξω από την Λατρεία, ούτε και Λατρεία έξω από την Γραφή…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «η μελέτη της Γραφής είναι πηγή ζωής και όλη η κατηχητική μας προσπάθεια τείνει προς την κατεύθυνση αυτή, να αγαπήσουν τα παιδιά μας την Αγία Γραφή, να γνωρίσουν τον Χριστό και την ζωή της Εκκλησίας». Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον π. Κωνσταντίνο για την επιμέλεια και λειτουργία του Σεμιναρίου και ευχήθηκε στους συμμετέχοντες καλή καρποφορία από την πνευματική εργασία και αυτής της χρονιάς.

Το Σεμινάριο Επιμόρφωσης στελεχών Νεότητας της Τοπικής μας Εκκλησίας θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου Βόλου (Αντωνοπούλου – Δημ. Γεωργιάδου) και μπορούν άπαντες οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν σ’ αυτό.

 

Ι. Μ. Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα