Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την Αγία Ζώνη στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ)

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε σήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, όπου φιλοξενείται η Τιμία Ζώνη της Παναγίας.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Μαντινείας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς και στο μεσιτευτικό της ρόλο στο Χριστό, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Παναγία είναι έτοιμη πάντα να δεχτεί  στην ανοιχτή αγκαλιά της τον κάθε πιστό που θα προστρέξει σε αυτή.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης τίμησε τον Καθηγούμενο Εφραίμ με το Μεγαλόσταυρο των Πολιούχων της Τρίπολης Δημητρίου και Παύλου και του προσέφερε ως δώρο ένα επιστήθιο σταυρό.

Με τη σειρά του ο κ. Εφραίμ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αλέξανδρο για την τιμή και το δώρο της αγάπης του, σημειώνοντας ότι η μεταφορά της Αγίας Ζώνης στην Τρίπολη θα αποτελεί ιστορικό γεγονός για την τοπική Εκκλησία και τον λαό της Αρκαδίας.

Διαβάστε ακόμα