Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος (ΦΩΤΟ)

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν σήμερα στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, καθώς τελέστηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, εις Διάκονον Χειροτονία του π. Στεφάνου Στύλα. Ο νέος Διάκονος είναι 35 ετών, έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, απόφοιτος του Τμήματος «Διοίκηση Επιχειρήσεων» του Τ.Ε.Ι. Σερρών και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Στην Χειροτονία συμμετείχαν πληθύς Κληρικών μας, αντιπροσωπείες Ιερών Μονών και μέγα πλήθος προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εκλεκτή και πιστή οικογένεια του χειροτονουμένου, «οικογένεια Ελληνική και Χριστιανική, καρπός της οποίας είναι ο νέος Κληρικός. Είναι αυτή η οικογένεια που κράτησε τον τόπο μας ζωντανό, σε δύσκολες στιγμές, γιατί κράτησε την Ορθόδοξη πίστη ως ενοποιό δύναμη. Είναι αυτή η οικογένεια που ανατρέφει τα παιδιά της εν Χριστώ Ιησού, και τα συνδέει με τους Αγίους προστάτες τους. Αυτές οι οικογένειες είναι η ελπίδα του τόπου μας…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «σ’ αυτή την κρίσιμη εποχή, που πολλοί θα περίμεναν, κρίνοντας με την δική τους λογική, ότι η Εκκλησία θα υποστεί τα πάνδεινα, αφού πλέον τίποτα δεν είναι δεδομένο για τους νέους Κληρικούς, ο Θεός απαντά στις προσευχές, με ανθρώπους σαν και τον π. Στέφανο. Επιτυχημένος επαγγελματίας ο ίδιος, εντούτοις κράτησε τον εαυτό του καθαρό και τον προετοίμασε γι΄ αυτή την μεγάλη στιγμή. Δοξάζουμε τον Θεό, γιατί ο ίδιος και οικογένειά του είναι δώρο Θεού στην Τοπική μας Εκκλησία…». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του μακαριστού πνευματικού πατρός του νέου Διακόνου, του αειμνήστου π. Αντωνίου Ζούπη, νέου Κτήτορος της Μονής Ταξιαρχών, ο οποίος σίγουρα ευλογεί από τον ουρανό την είσοδο του παιδιού του στην Ιερωσύνη. Κάλεσε τον νέο Κληρικό να παραμείνει σ’ όλη την ζωή του διάκονος, γεγονός που απαιτεί ταπείνωση, θυσία, κένωση του εαυτού, ανιδιοτέλεια, απλότητα, για να ενσκήψει η Χάρις του Θεού: «Σ’ αυτήν την Χάρη ελπίζουμε. Δεν είμαστε εμείς άξιοι. Την Ιερωσύνη του Χριστού λειτουργούμε…».

Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Στεφάνου Στύλα θα τελεστεί την Παρασκευή 9/11, ημέρα μνήμης του Αγίου Νεκταρίου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς.

 

Ι. Μ. Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin