Δεξίωση για Ορθόδοξους Κληρικούς στο Λονδίνο (ΦΩΤΟ)
16 Οκτωβρίου 2018 Κοινοποιήστε

Δεξίωση για Ορθόδοξους Κληρικούς στο Λονδίνο (ΦΩΤΟ)

Του Πρωτοπρ. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα –Λονδίνο

Ο Σύνδεσμος Αγγλικανών και Ανατολικών Εκκλησιών (AnglicanandEasternChurchesAssociation) οργάνωσε τη Δευτέρα 15η Οκτωβρίου 2018,στο κτήριο FaithHouse του κεντρικού Λονδίνου, τιμητική Δεξίωση για Ορθόδοξους Κληρικούς.

Στην εν λόγω εκδήλωσηέλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Αγγλικανικής Κοινωνίας, των Ανατολικών Ορθόδοξων Εκκλησίων (εκτός της Ρωσικής Εκκλησίας, οι οποίοι ειδοποίησαν πως λόγω του Ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος δεν επιθυμούσαν να παρευρεθούν), καθώς επίσης και Προχαλκηδόνιοι (Κόπτες, Αιθίοπες, Αρμένιοι, Ινδοί και Σύριοι).

Παρόντες στη Δεξίωση, μεταξύτων άλλων ήταν ο φιλορθόδοξος Αγγλικανός Επίσκοπος του Southwark (Νοτίου Λονδίνου) κ. Χριστοφόρος και ο Κόπτης Αρχιεπίσκοπος του Λονδίνου κ. Άγγελος.

Αυτή είναι μια ανεπίσημη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο σε ετήσια βάση, που σκοπό έχει την αλληλογνωριμία, την ανάπτυξη φιλικών δεσμών και διανθρώπινης αδελφικής επικοινωνίας. Στη διάρκεια της Δεξίωσης δεν τελείται καμμία Ιερή Ακολουθία, ούτε εκκλησιαστική τελετή, ή προσευχή.

ΟΔιαχριστιανικόςΣύνδεσμοςAnglicanandEasternChurchesAssociation,πουοργάνωσετην Δεξίωση αυτή, είναι ο παλαιότερος διαχριστιανικός οργανισμός στην Αγγλία, έχοντας ιδρυθεί το 1864.

Πρόεδρός του είναι ο Αγγλικανός Ιερέας και διακεκριμένος Θεολόγος Δρ. WilliamTaylor. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Δρ. Δημήτριος Σαλαπάτας, ως αντιπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγορίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γρηγόριος συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια ζωής, 59 χρόνια εκκλησιαστικής διακονίας στην Αγγλία, καθώς επίσης και 30 χρόνια στο τιμόνι της Βιβλικής Αρχιεπισκοπής των Θυατείρων. Οι ομιλητές και γενικώτερα οι παρευρεθέντες απηύθυναν θερμές ευχές προς τον Σεβασμιώτατο, για μακροημέρευση, καλή υγεία και κάθε ευλογία στη ζωή και στα πολύτιμα ποιμαντορικά του έργα.

Τοσημαντικόσύνθηματηςεκδήλωσηςαυτήςήταν: «Το πολύ ενδιαφέρον ταξίδι των Διαχριστιανικών Σχέσεων συνεχίζεται…»!

Photos by: Alexios Gennaris

 

Εκτύπωση