Δοξολογία για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα γεμάτο από Εθνική Υπερηφάνεια εορτάσθηκε εις την πόλη του Λαγκαδά, η μεγάλη εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940, μια ημερομηνία ορόσημο για την Πατρίδα μας, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά παράλληλα και τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης, της και Υπερμάχου Στρατηγού του γένους μας, Ελευθερωτρίας Υπεραγίας Θεοτόκου

Το πρωί της Κυριακής 28η Οκτωβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας επί του εορτασμού της επετείου του Ιστορικού Έπους του 1940, εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, που προσήλθε με αγάπη για να τιμήσει την εορτή της Αγίας Φωτοφόρου Σκέπη και όλους εκείνους, οι οποίοι με αυταπάρνηση και Πίστη, θυσιάστηκαν για τα ιδανικά και την Ελευθερία της Πατρίδος μας, γράφοντας μία από τις σημαντικότερες και ενδοξότερες σελίδες της παγκοσμίου ιστορίας της, παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού Ξηράς, αντιπροσωπίες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαγκαδά με τις Γαλανόλευκες Σημαίες ανά χείρας καθώς επίσης και οι Πολιτιστικοί – Αθλητικοί Σύλλογοι ενδεδυμένοι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές και τα διακριτικά τους λάβαρα.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε διδακτικώτατα η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Λαγκαδά κα. Μαρία Σαρίκα-Ζυκούλη, η οποία με θαυμαστό τρόπο συνέδεσε τα γεγονότα της περιόδου εκείνης με τη σημερινή εποχή τονίζοντας το γεγονός της Πίστεως μας προς την Υπέρμαχο Στρατηγό και προστάτιδα του Γένους μας.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνος Δέησις, στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων της πόλεως του Λαγκαδά, καθώς και κατάθεση Στεφάνων στην μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, ενώ οι εκδηλώσεις της σημερινής ημέρας, ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση, αντιπροσωπευτικών τμημάτων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, των Πολιτιστικών και των Αθλητικών Συλλόγων της επαρχίας μας καθώς και Πεζοπόρου τμήματος του Ελληνικού Στρατού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

I. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα