Εγκαίνια Ναού του Αγ. Νικολάου από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Εγκαίνια Ναού του Αγ. Νικολάου από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Έναν ακόμη Ιερό Ναό εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, ο οποίος βρίσκεται στην Αρχιερατική Περιφέρεια Σοφάδων και συγκεκριμένα τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Ματαράγκας.

Το εσπέρας της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου 2018, κόμισε τα μαρτυρικά λείψανα των αγίων Οσιάθλων των εν Ταώ της Πεντέλης αναιρεθέντων, των εν τη Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα και των εν τη Ιερά Μονή του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, τα οποία την επομένη τοποθέτησε στην Αγία Τράπεζα. Στη συνέχεια χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων και την Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό.

Προ της απολύσεως, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, στην σύντομη ομιλία του, δοξολόγησε τον Κύριο της Δόξης και ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλό μας π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου για την επιστασία της διεξαγωγής των Εγκαινίων, τον π. Νικόλαο Ντάφο, Εφημέριο του Ιερού Ναού και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καθώς και τους υπολοίπους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες και τον ευσεβή λαό του Θεού.

Φωτογραφίες: Παύλος Τάτσης

 

Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος

Εκτύπωση