Εγκαίνια Παρεκκλησίου από τον Μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος κατά την σύντομη ομιλία του παρατήρησε ότι, ενώ σε όλη την Ευρώπη μεγάλος αριθμός ναών των Καθολικών και των Προτεσταντών σταματούν να λειτουργούν, λόγω έλλειψης ποιμνίου, στην Πατρίδα μας εγκαινιάζονται συνεχώς νέοι ναοί.
Συνεχάρη επίσης τον Πρωτοπρεσβύτερο Αβραάμ Τουμπίδη, εφημέριο του Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου Εδέσσης, ο οποίος κατάγεται από την Δροσιά, για την μεγάλη συμβολή του στην εύρυθμη λειτουργία του Παρεκκλησίου.
Παρά την καταρρακτώδη βροχή, πλήθος πιστών συμμετείχε στην ιερά τελετή και την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις ιερές ακολουθίες μετείχαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, Πρωτοπρ. Γεώργιος Ζουμής, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Εδέσσης, Αρχιμ. Μάξιμος Χατζής, και Σκύδρας Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστης και κληρικοί της περιοχής. Παρέστη επίσης ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Ι. Παρεκκλήσιο εικάζεται ότι υπήρξε στο παρελθόν κοιμητηριακός ναός, ενώ και εντός αυτού σώζεται τάφος αγνώστου κληρικού (πιθανότατα αρχιερέως).
Ι. Μ. Εδέσσης
Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin