Ετήσιο Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)

Γύθειο – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα, Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, στο Γύθειο το ετήσιο Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου Κορακίτη.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ κατά τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Κατά το Ιερό Μνημόσυνο προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος. Για την προσωπικότητα και το έργο του μακαριστού Χρυσοστόμου ομίλησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου, καθώς και ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος.

Ο Μητροπολίτης Μάνης ευχαρίστησε τους αδελφούς Αρχιερείς, καθώς και όσους παρέστησαν στην ημέρα μνήμης και τιμής του προκατόχου του.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο προσευχόμενο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Ποιμενάρχη του.

Διαβάστε ακόμα