H έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων στον Πύργο (ΦΩΤΟ)

«Κατηχητικό Σχολείο, φωλιά για του Θεού την φαμελιά,
βρεθήκαμε όλοι ξανά στη ζεστή σου αγκαλιά!».

Την παρελθούσα Κυριακή του Σπορέως, η οποία σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του νέου Ιεραποστολικού και Κατηχητικού έτους, όπου σύμπασα η Ορθόδοξη Εκκλησία μας και τα στελέχη της, με ανανεωμένες πλέον τις δυνάμεις, ξεκινούν την εκ νέου σπορά του λόγου του Θεού, αποσκοπώντας στην κατά Χριστόν πρόοδο και προκοπή του περιούσιου λαού του Θεού, έγινε η έναρξη των μαθημάτων στα Κατηχητικά Σχολεία του Πύργου, τα οποία σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε…

Σήμερα σε μία εποχή κατά την οποία με κάθε τρόπο επιδιώκεται ο Χριστιανικός, ο Εκκλησιαστικός και Ελληνικός αποχρωματισμός από τη νεότητα, σε εποχή που επιδιώκεται η νέα γενιά να απογυμνωθεί από αιώνιες αλήθειες, από αξίες, από ιδανικά, ο ρόλος του Κατηχητικού Σχολείου, κατωτέρου, μέσου, ανωτέρου και των Χριστιανικών ομάδων είναι καθοριστικός.

Η Αγία Εκκλησία μας, παρά την συκοφαντία, τον πόλεμο, την ειρωνεία, την περιφρόνηση και την υποτίμηση του θεσμού των Κατηχητικών της Σχολείων από τον κόσμο του σκότους, άνοιξε και πάλι τις πύλες των Κατηχητικών προκειμένου να σπαρθεί στις αγνές παιδικές ψυχές, ο καθαρός λόγος του Κυρίου μας.

Η Ορθόδοξη κατήχησι των ψυχών μας είναι εντολή του Αναστάντος Χριστού μας, «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη», είπε στους μαθητές του. Και η Αγία Εκκλησία μας, πάντοτε προσέφερε και προσφέρει τον Κατηχητικό λόγο στα παιδιά μας καθαρό, αγνό, αποστολικό, πατερικό, ομολογιακό για να τους γνωρίσει τον μόνο αληθινό Θεό, τον Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου, το φως που φωτίζει άπλετα τη ζωή του νέου, τον αιώνιο και αλάθητο οδηγό των νέων, τον Ιησού Χριστό!

Τα Κατηχητικά μας Σχολεία, αποτελούν μία πνευματική όαση για τις νεανικές ψυχές, ενώ είναι ιδιαίτερη ευλογία από τον Θεόν, ότι εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη αυτός ο Ιερός θεσμός και τώρα μάλιστα που γίνεται από τα επίσημα Σχολικά προγράμματα αντικατήχηση και προσπάθεια να ξεριζωθεί… ο Χριστός, από τις καρδιές των νέων της πατρίδας μας. Αφού πλέον στα Ελληνικά μας Σχολεία πλέον προσφέρονται άθεα γράμματα! Όταν η λεγομένη σήμερα και προσφερομένη παιδεία της μαρτυρικής, της αγιοτόκου και ηρωοτόκου πατρίδας μας, είναι αντιχριστιανική, αντιπνευματική, άθεη, ανιστόρητη, αρνησίπατρις. Όταν π.χ., μέσα στα Σχολεία εξισώνεται ο μόνος αληθινός Θεός, ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, με τον Μωάμεθ και τον Βούδα, τότε τι φως θα πάρουν τα παιδιά μας, ποιόν Θεόν θα επιλέξουν, πως θα βρουν τον δρόμο του φωτός, της αρετής, του αγιασμού;

Τον εναρκτήριο αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός, στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας με την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, των Αιδ. Εφημεριών του Πύργου και των Κατηχητριών, ενώ συμμετείχαν τα Κατηχητικά Σχολεία των Ενοριών Αγίου Νικολάου, Αγίου Αθανασίου, Αγίας Κυριακής, Αγίου Σπυρίδωνος, Αγίας Τριάδος, Αγίου Παντελεήμονος, Αγίου Ελευθερίου.

Ακολούθησε ο μεστός νοημάτων χαιρετισμός του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, με τις πάντα επίκαιρες και εποικοδομητικές πατρικές νουθεσίες του, για μία υγιή, ευλογημένη και πνευματικά καρποφόρα Κατηχητική χρονιά. Στην συνέχεια με αισθήματα πνευματικής χαράς αλλά και υπερηφάνειας, τα ελπιδοφόρα Κατηχητόπουλα του Πύργου, παρουσίασαν μία σεμνή εορταστική εκδήλωση με Χριστιανικά τραγούδια, κείμενα και ποιήματα με τις χαρούμενες φωνές τους, γεμάτες χαμόγελα ελπίδας, ζωντάνιας, αισιοδοξίας για την νέα Κατηχητική περίοδο 2018-2019. Στο τέλος προσφέρθηκαν αναμνηστικά έντυπα και εικόνες, καθώς επίσης γλυκίσματα και αναψυκτικά στους παρισταμένους.

 

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ

Διαβάστε ακόμα