Η Θεσσαλονίκη εόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο (ΦΩΤΟ)

Λαμπρό πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη ευκαιρία της μεγάλης εορτής του Προστάτου και Πολιούχου της Αποστολικής πόλεως των Θεσσαλονικέων, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, τελέσθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου 2018, εις τον μεγαλοπρεπέστατο φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, τον οποίο πλαισίωναν συλλειτουργούντες οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Μιλήτου κ.κ. Απόστολος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Παροναξίας κ. Καλλίνικος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Λύδδης κ. Δημήτριος (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος (Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως).

Εν συνεχεία και παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, των Υφυπουργών Μακεδονίας Θράκης κα. Κατερίνας Νοτοπούλου και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, των Προέδρων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειου Λεβέντη, του Περιφεριάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, των λοιπών Αρχών του τόπου και των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, των Όπλων με επικεφαλή του Αρχηγό Γ.Ε.Ε.Θ.Α. Ανος. Ευάγγελο Αποστολάκη, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Ακαδημαϊκής Κοινότητος, τελέσθηκε η Επίσημος Δοξολογία επί τη Απελεθευρώσει της πόλεως, κατά την διάρκεια της οποίας εκφωνήθη, όπως συνηθίζεται κατά το έθος υπό του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, ο πανηγυρικός της ημέρας, εις τον οποίο τονίσθηκε ο στενός δεσμό της Πόλεως με τον Πολιούχο Άγιο της, καθώς επίσης οι θυσίες και οι αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Μακεδονίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα