Με λαμπρότητα η Θεσσαλονίκη λιτάνευσε τον Προστάτη της Άγιο Δημήτριο (ΦΩΤΟ)

Παρουσία εκατοντάδων Πιστών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της 25ης Οκτωβρίου 2018, η Ιερά Λιτάνευση των Εικόνων της Παναγίας των Ελαιών και του Αγίου Δημητρίου μετά των Σεπτών και Χαριτοβρύτων Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος και του Τιμίου Σταυρού εκ του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, με την οποία και ξεκίνησαν οι λαμπρές εκδηλώσεις επ΄ευκαιρία του τριημέρου εορτασμού του Πολιούχου και των Ελευθερίων της Αποστολικής πόλεως των Θεσσαλονικέων.

Προηγήθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εις την οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος, ο οποίος προ της Απολύσεως ομίλησε επικαίρος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Της Ιεράς Λιτανεύσεως, η οποία πραγματοποιήθηκε συνοδεία Τιμητικών Αγημάτων του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και Ναυτικού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας της Αστυνομίας, προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Μιλήτου κ. Αποστόλου, Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Σύρου κ. Δωροθέου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελεφείας κ. Γαβριήλ, Λύδδης κ. Δημητρίου (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θερμών κ. Δημητρίου και Αμορίου κ. Νικηφόρου (Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως).

Παρέστησαν οι αρχές της πόλεως, εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης, των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, της Ακαδημαϊκής Κοινότητος, των Πολιτιστικών Συλλόγων και της μαθητιώσας νεολαίας, σύσσωμη η αδελφότητα της Γυναικείας Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πανοράματος με επικεφαλή την Καθηγουμένη αυτής Μελάνη Μοναχή, καθώς επίσης ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, πολλοί Ιερείς και Διάκονοι από πολλές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα