Μεγαλειώδης η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ)

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με τη δέουσα λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, η πόλη της Τρίπολης υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα, Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

Το Ιερό Θησαύρισμα υποδέχθηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Το Κειμήλιο μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Εφραίμ και συνοδεία Μοναχών.

Μετά από πάνδημη λιτανευτική πομπή η Αγία Ζώνη εναποτέθηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης για τριήμερο προσκύνημα. Ακολούθως τελέσθηκε Δοξολογία επί τη υποδοχή και Ιερά Παράκληση.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος απευθυνόμενος στους πιστούς ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο Εφραίμ για την αποδοχή μεταφοράς της Αγίας Ζώνης και ευχήθηκε η Μεγαλόχαρη να χαρίζει υγεία και να σκέπει τη ζωή όλων.

Με τη σειρά του ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε για την θαυματουργική δύναμη της Παναγίας και επικαλέσθηκε την βοήθειά της, ώστε η πατρίδα και ο λαός της να ξεπεράσουν κάθε δοκιμασία. Τέλος, δώρισε στον Μητροπολίτη μια Εικόνα της Παναγίας για να κοσμεί και να προστατεύει τον Αρκαδικό λαό.

Εκατοντάδες πιστών συνέρρεαν κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών στο Ναό, προκειμένου να προσκυνήσουν το Ιερό Κειμήλιο και να λάβουν τη χάρη της Παναγίας.

 

Διαβάστε ακόμα