Ο Αρχιεπίσκοπος στην εκδήλωση του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η μεγάλη μουσική εκδήλωση, με τον διάσημο πιανίστα Μπόρις Μπερεζόβσκι – Boris Berezovsky στο Ωδείο Ηρώου Αττικού.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ενώ παρέστησαν, επίσης, πολιτικοί, πρέσβεις, καλλιτέχνες.

Η εκδήλωση, είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, και πραγματοποιήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ), ενώ ήταν υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το κοινό της Αθήνας είχε την ευκαιρία να απολαύσει μια αριστουργηματική συναυλία με διάσημες μελωδίες και μουσικές για μπαλέτο, βαλς μαζούρκες, σερενάτες και έργα για πιάνο και ορχήστρα των Φρεντερίκ Σοπέν και Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι, ερμηνευμένα από κορυφαίος δεξιοτέχνες του είδους.

Με τον Boris Berezovsky συνέπραξε η φημισμένη Ρωσική Κρατική Ορχήστρα Εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Μόσχας (State Academic Chamber Orchestra of Russia, of the Moscow Philharmonic) μια από τις κορυφαίες ορχήστρες εγχόρδων του κόσμου που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας υπό την μουσική διεύθυνση του Αλεξέι Ούτκιν Aleksei Utkin.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

ecclesia.gr

Διαβάστε ακόμα