Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Άρτης

Κορυφώθηκαν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, το πρωΐ, οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στην Άρτα.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, τελέσθηκαν ανήμερα της εορτής ο πανηγυρικός Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στο Κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος ετόνισε, ότι το παράδειγμα του Αγίου Δημητρίου, πρέπει να μας καθοδηγεί, ώστε να υπερβαίνουμε τα γήινα και πρόσκαιρα και να αναγόμεθα στα ουράνια και αιώνια.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος εξέφρασε την δοξολογία του προς τον Θεό, διότι η Πανήγυρις του Μητροπολιτικού Ναού της Άρτης ελαμπρύνθη με την παρουσία των δύο Αγίων Ιεραρχών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου και Σαλώνων κ. Αντωνίου και ευχήθηκε ο Άγιος Δημήτριος να περιπολεύει την Μητρόπολη της Άρτας, ώστε να φρουρεί και να προστατεύει τους πιστούς, από παντός κακού.

 

Ι. Μ. Άρτης

Διαβάστε ακόμα