Θυρανοίξια Παρεκκλησίου του Αγ. Νικηφόρου του Λεπρού από τον Οικ. Πατριάρχη

Με περίσσεια χαρά και πνευματικής ευφροσύνης η Ιερά Μητρόπολις Κισσάμου και Σέλινου πραγματοποίησε σήμερα Τρίτης 2 Οκτωβρίου και ώρα 5.00μ.μ. τα θυρανοίξια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, του πρώτου Ναού εις την Κρήτη αφιερωμένου εις την μνήμη Του, ο οποίος ανεγέρθη εις το Συρικάρι Κισάμου, γενέτειρα του Οσίου Νικηφόρου.

Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την συμμετοχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ως και εκπροσώπων άλλων κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών. To παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Επίσης πλήθος ιερέων μοναχών και μοναζουσών, το σύνολο των τοπικών και περιφερειακών αρχών και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Mεγάλη προσέλευση είχε ο ευσεβής και φιλάγιος λαός του Θεού ο οποίος μετείχε του μεγάλου, ξεχωριστού και μοναδικού αυτού εκκλησιαστικού γεγονότος λαμβάνοντας την ευλογία του Αγίου.

ARXON.GR

 

Διαβάστε ακόμα