Αρχιερατικός Εσπερινός των Αγίων Αναργύρων στην Ι. Μ. Καρυστίας (ΦΩΤΟ)

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε την Τετάρτη 31η Οκτωβρίου εσπέρας ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στα Διρεύματα Κονιστρών του Δήμου Αλιβερίου -Κύμης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκέλλο Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα , τους ιερείς των γειτονικών ενοριών των διακόνων και των παρισταμένων πιστών που τίμησαν την εορτή της τοπικής εκκλησίας.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εμπνευσμένα στην ζωή των Αγίων Αναργύρων στην συνέχεια ευχήθηκε οι Άγιοι Ανάργυροι να δίνουν δύναμη και πάνω απ’όλα ίαση τόσο ψυχική, όσο και σωματική στους ανθρώπους, οδηγώντας τους στην σωτηρία και στον Αγιασμό.

Πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του Οκονόμου τιμητικά στον πατέρα Αριστείδη Ρούσσο Εφημέριο Διρευμάτων έναν καταξιωμένο κληρικό, όπως ανάφερε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος διακονεί με αγάπη πολλά χρόνια την Εκκλησία στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τον Αγιασμό.

Φωτογραφίες Ευάγγελος Μεταξάς

Διαβάστε ακόμα