Εκδήλωση για την 50ετή Αρχιερατεία του Μητροπολίτη Σεραφείμ στην Κάρυστο

Λαμπρές και εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν απο τον Δήμο Καρύστου το 2ήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου 2018 τιμητικά όπως αρμόζει για την πεντηκονταετη καρποφόρο αρχιερατεία και ποιμαντορια του Σεπτού Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ στην Κάρυστο.

Αφ’εσπέρας το Σάββατο 24ης Νοεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου με την συμμετοχή πολλών ιερέων και πιστών της επαρχίας Καρύστου και των περιχώρων που τίμησαν όσοι δεν παρέστησαν στην προηγούμενη λαμπρή εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Κύμη για τον Σεπτό Ποιμενάρχη τους.

Την Κυριακή 25ην Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελουμένου του Όρθρου και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε και κήρυξε εμπνευσμένα τον θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή ο Σεπτός Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Πανοσ Αρχιμ Γεράσιμο Παρίση τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Φράγκο Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Κρίσιλια και τον Διάκονο Στυλιανό Πετάχτη παρέστησαν ο Δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος ο Κυβερνήτης και οι Αξιωματικοί της Φ/Γ < Κανάρης> του Πολεμικού Ναυτικού η οποία ευρίσκεται σε επιφυλακή στο κόλπο της Καρύστου και του Κάβοντορο παρέστη η Λιμενάρχης Πλωτάρχης Λ/Σ κυρία Ζωϊτοπούλου Ελένη οι Αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Καρύστου και ο ευσεβής λαός της επαρχίας Καρύστου που τίμησαν με την παρουσία τους τον Άξιο Ιεράχη της Τοπικής Μητροπολιτικής Επαρχίας Καρύστου και της Ελλαδικής Εκκλησίας ο οποίος ως καλός και φιλόστοργος ποιμένας και ακούραστος εργάτης του αμπελώνος προσφόρως επιτελεί το ποιμαντικό έργο του στην Ιερά Μητρόπολη συμπεριλαμβανομένων των ανακαινισμένων ευαγών ιδρύματων και των ιερών μονών της.
Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Καρύστου ο Άγιος Νικόλαος το οποίο υπο την επίβλεψη του Σεβασμιωτάτου και των συνεργατών και εθελοντών παρέχει την περίθαλψη στην τριτη ηλικία επαρχίας της Καρύστου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Αναλόγιο έψαλε πολυμελής χορωδία απο μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής ο Άγιος Ιωάννης Κουκουζέλης της επαρχίας Καρύστου.

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απο τον Δήμο Καρύστου για την 50ετή προσφορά και διαποίμανση του πηδαλίου της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου στο Γιοκάλειο Ίδρυμα του Δήμου της Καρύστου το οποίο ήταν γεμάτο απο κόσμο να παρακολουθήσουν την λαμπρή εκδήλωση για τον Ποιμενάρχη τους.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο Λυκειάρχης του Λυκείου Καρύστου κ. Γεώργιος Πολυχρονίου παρουσιάζοντας τους ομιλητές της εκδήλωσης: τον Δήμαρχο Καρύστου κύριο Ελευθέριο Ραβιόλο την κυρια Βασιλική Δημάκη πνευματικό τέκνο εκ Τριπόλεως τον Διευθυντή 2/βάθμιας Εκπαίδευσης κύριο Ευάγγελο Ορφανό τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Σταμπέλο και η κυρία Παναγιώτα Γκρίτζαλη – Γαλανού πνευματικό τέκνο του Σεβασμιωτάτου.

Να αναφερθεί ότι τον Σεβασμιώτατο τίμησαν με την παρουσία τους ο Καθηγούμενος της Ιερά Μονής Εσφιγμένου απο το Άγιο Όρος Πανοσ Αρχιμ Βαρθολομαίος ο ευσεβής λαός οι ιερείς της Καρύστου και των περιχώρων της μεταξύ των οποίων ο Σύνδεσμος Πελοπονησίων Ευβοίας< Θεόδωρος Κολοκοτρώνης> με τις παραδοσιακές φορεσιές τους.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τους μελωδικούς ύμνους από την Βυζαντινή Σχολή Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως που εδρεύει εις την Κάρυστο υπό την πολυμελή χορωδία την οποία διευθύνει ο Διευθυντής της Σχολής Πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Τσούγκας εφημέριος ενορίας Αετού επαρχίας Καρύστου και απέδωσαν τους ύμνους το 2ήμερο των εκδηλώσεων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων πρόσθεσε στο τέλος ότι ευχαριστεί εκ βάθους καρδίας τον ευσεβή λαό της Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου για την αγάπη και σεβασμό εις τον ίδιο.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τιμήθηκε αξιέπαινα απο τον Δήμαρχο Καρύστου με την τιμητική πλακέτα εις ένδειξη ευγνωμοσύνης αγάπης για την Ιερά Μητρόπολη και την επαρχία της Καρύστου με αναμνηστικές φωτογραφίες απο φίλους και συνεργάτες του στην Ιερά Μητρόπολη.

Φωτογραφιες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα