Ενθρόνιση Ιεράς Εικόνος στην Ι. Μονή Βελανιδιάς Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα, 4 Νοεμβρίου 2018, η ενθρόνιση της νέας Εφεστίου Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής στην ιστορική Ιερά Μονή Βελανιδιάς.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος προέβη στην εγκατάσταση της Ιεράς Εικόνος η οποία επιγράφεται “ΚΥΡΙΑ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ” σύμφωνα με Πατριαρχικό Σιγγίλιο του 1727. Η πρώτη εφέστιος Εικόνα της Μονής είχε απολεσθεί κατά την λεηλάτησή της από τα Γερμανικά Στρατεύματα κατοχής, την 7η Νοεμβρίου 1943.

Πλήθος πιστών προσήλθε στην Ιερά Μονή προκειμένου να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία και να λάβει τη χάρη της Μεγαλόχαρης Χρυσοπηγής.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας συνεχάρη τον εφημέριο της Μονής και Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής αυτής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Χριστοφόρο Νταμάτη για το πολύπλευρο έργο που επιτελεί στο Μοναστήρι και ευχήθηκε σε όλους η Παναγία να σκέπει την ζωή τους και να αποτελεί το στήριγμα και την ελπίδα του κάθε πιστού.

 

Ι. Μ. Μεσσηνίας

Διαβάστε ακόμα