Γενική Ιερατική Σύναξη στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Δευτέρας 05 Νοεμβρίου 2018, συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, η Γ΄ κατά σειρά Γενική Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Στο πρώτο μέρος εργασιών της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για το Μυστήριο της Εξομολογήσεως και περί της Μετανοίας, ενώ επέστησε την προσοχή σε θέματα εξοικείωσης με τα Ιερά της Πίστεως μας και την εσφαλμένη άποψη που υπάρχει σημειώνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύονται και υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι «μέσα στην Εκκλησία και στην Λειτουργική μας ζωή όλα έχουν την σημασία τους. Θα πρέπει να μελετούμε συνεχώς τον Λόγο του Θεού και να είμαστε συνεπείς με τα γραφόμενα, διότι έχουμε ευθύνη έναντι του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος ως συνέχεια των Πατέρων της Εκκλησίας που είμαστε».

«Θα πρέπει να μάθουμε να είμαστε άνθρωποι της προσφοράς και όχι της κρίσεως και της κατακρίσεως», σημειώνοντας σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει αναφέροντας ότι η Ιεροσύνη είναι ύψιστο λειτούργημα και θα πρέπει να την τιμούμε, καθώς επίσης να προσέχουμε την εξωτερική συμπεριφορά μας διότι μέσα από το παράδειγμα μας να μπορεί να δημιουργούνται οι κατάλληλες εκείνες προϋποθέσεις ώστε ο κάθε Ναός να ελκύει πνευματικά και να εμπνέει τον κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους μας.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του προς τους Κληρικούς της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στο επίκαιρο θέμα των Σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους, τονίζοντας ότι «οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουν Λόγο για θέματα της Πίστεως τους», ενώ παράλληλα έκανε αναφορά και στις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του στα μέσα μαζικής επικοινωνίας γύρω από το ζήτημα αυτό .

Καταλήγοντας το λόγο του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε σε ζητήματα πνευματικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες, ενώ έγινε αναφορά και στις επερχόμενες εόρτιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν επ΄ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου, Επισκόπου Λητής και Ρεντίνης το διήμερο 26-27 Νοεμβρίου εις την έδρα της παλαιάς επισκοπής της Λητής.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος επί των προαναφερθέντων ζητημάτων ενώ η Σύναξη περαίωσε τις εργασίες της, με κέρασμα και γεύμα που παρετέθει στο αρχονταρίκι και την τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων.

ΠΑΤΗΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin