Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και ιδιαιτέρως στα όρια του Δήμου Χαλκιδέων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, προσεκάλεσε τον Ιεράρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, με τον οποίον μετέβησαν στα Φύλλα Χαλκίδος, ιδιαιτέρας πατρίδος του εθνεγέρτη Επισκόπου Ευβοίας Νεοφύτου Αδάμ και του ναυμάχου πυρπολητή Ανδρέα Μιαούλη.

Εκεί, ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανούηλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού του πανηγυρίζοντος Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Φύλλων, ενώπιον πολυπληθούς εκκλησιάσματος, στο οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο, ενώ στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμάσια ο Πρεσβ. Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης, Κληρικός της γειτονικής Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και ο Ιεροψάλτης του Ι. Ναού κ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης.

Ο Σεβασμιώτατος άγιος Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ προεξήρχε στην ιερά Πανήγυρη και κατά την επόμενη, κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.

Ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την επομένη ημέρα, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, με την συμμετοχή και άλλων Ιερέων της Ι. Μητροπόλεως, όπως και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε και στην τελεσθείσα επίσημη Δοξολογία, προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας, ενώπιον της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας της Πόλεως και του Νομού, μετά το τέλος της οποίας όλοι μετέβησαν στο Ηρώο Πεσόντων, όπου και ετελέσθη η καθιερωμένη Επιμνημόσυνη Δέηση.

 

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα