Η Κ. Παπακώστα στο Arxon.gr για το ανακοινωθέν Εκκλησίας – Πολιτείας

Με αποκλειστική της δήλωση στο Arxon.gr τοποθετήθηκε για το κοινό ανακοινωθέν Εκκλησίας – Πολιτείας, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Πρόεδρος του νέου Κόμματος “Νέα Ελληνική Ορμή” κ. Κατερίνα Παπακώστα.

Η Υφυπουργός σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Υπεύθυνο του Arxon.gr, Επαμεινώνδα Μανδρώνη δήλωσε:

Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κοινό ανακοινωθέν, το οποίο διαπνέεται από πνεύμα συνεννόησης και κατανόησης σε ένα ζήτημα που επί δεκαετίες ολόκληρες απασχολούσε την Ελληνική Πολιτεία και την Ελλαδική Εκκλησία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και μιλά από μόνο του. Υπάρχει προσέγγιση και ομοψυχία να λύσουμε καλή τη πίστει τα ζητήματα και να έχουμε διακριτούς τους ρόλους.

Οι δύο κορυφαίοι θεσμικοί άρχοντες, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Πρωθυπουργός της χώρας έχουν κατοχυρώσει το προϊόν αυτού του διαλόγου και μας το παρουσίασαν, είναι μία μεταρρύθμιση πολύ σημαντική που δείχνει ότι και η Εκκλησία επιθυμεί την πρόοδο, επιλύει μία σειρά χρόνιων εκκρεμοτήτων και είναι επ’ωφελεία του κοινωνικού συνόλου γιατί επωφελούνται τόσο η Πολιτεία, όσο και η ίδια η Εκκλησία. Η μεν Πολιτεία επωφελείται καθώς υποβοηθάται η κοινωνική προσφορά μέσω του κοινωνικού ρόλου της Εκκλησίας, η δε Εκκλησία διακρίνει πλήρως το ρόλο της, τακτοποιεί τα θέματά της τα εσωτερικά και αφοσιώνεται στο δόγμα και στην υπηρεσία των θείων και ιερών κανόνων του και οι ποιμένες της στο ποιμαντικό τους έργο.

Αυτή είναι μία τεράστια πρόοδος, ένας σημαντικός διάλογος που “γέννησε” ένα κοινό ανακοινωθέν, από το οποίο θα προκύψουν μόνο καλά πράγματα για την Ελλάδα, τους Έλληνες, και όσους ασπάζονται την Ορθόδοξη πίστη, δηλαδή τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

Το Arxon.gr ευχαριστεί την κ. Υφυπουργό για την δήλωση και την φιλοξενία της.

 

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin