Η Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Παναγίας στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ανήμερα της εορτής, που αποτελεί και το προανάκρουσμα της επερχόμενης Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων, τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό της Παναγίας Παρθένου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Περιβολακίου Λαγκαδά Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Edmonton κ.κ. Ιλαρίωνος, στο τέλος της οποίας πραγματοποιήθηκε και η Επίσημος Δοξολογία επί τη ευκαιρία του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ.κ. Δημήτριος, αναφέρθη στο νόημα της σημερινής εορτής σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι «η Παναγία μας, εισήλθε στα Άγια των Αγίων, διότι και η ίδια ήταν «Αγία Αγίων μείζων» και ο καθαρότερος Ναός μέσα στον οποίο αναπαύθηκε ο Σαρκωμένος Θεός», ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να μεταφέρει τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και τις εόρτιες ευχές του επιχώριου Μητροπολίτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος μετέβη εις την Νήσο της Κρήτης, και πιο συγκεκριμένα στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, όπου λαμβάνει μέρος στους εκεί εορτασμούς της Πολιούχου της πόλεως των Χανίων.

Μεταξύ του εκκλησιάσματος, παρέστησαν αντιπροσωπείες των Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής μας με επικεφαλή τον Διοικητή της 34ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχο Σωτήριο Κωστάκογλου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως με επικεφαλή τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη, εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητος του Περιβολακίου, οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς επίσης και αντιπροσωπίες μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαιδεύσεως με την Γαλανόλευκη Σημαία ανά χείρας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαγκαδά, κ. Αστέριος Κομμάτας, ο οποίος και τόνισε μεταξύ των άλλων την Ιερή σχέση που έχει η Παναγία μας ως Υπέρμαχος Στρατηγός με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας.

Ακολούθησε στο χώρο του μνημείου των Ηρώων της πόλεως του Περιβολακίου, η καθιερωμένη Κατάθεση Στεφάνων στην μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδος και του Γένους μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα