Η Ξάνθη υποδέχθηκε τον Πολιούχο της Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (ΦΩΤΟ)

Με πνευματική κατάνυξη , ο λαός της Πόλεως και Της Μητροπόλεως Της Ξάνθης και Του Περιθεωρίου , υποδέχτηκε το Σάββατο 3η Νοεμβρίου 2018 , Το Ιερό Λείψανο Της Σιαγόνος Του Αγίου Ιωάννου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Του Χριστού , ο οποίος είναι ο Πολιούχος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου και ο Προστάτης Άγιος της Πόλεως μας.

Το Ιερό Λείψανο υποδέχτηκε στην Πλατεία Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας , Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων , με την παρουσία του Ιερού Κλήρου , των Ιεροψαλτών , των Χορευτών του Λυκείου Των Ελληνίδων της Ξάνθης, ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες ραίνοντας με ροδοπέταλα το Ιερό Λείψανο και πλήθους κόσμου .

Την Ιερά Σιαγόνα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου , κόμισε στην Πόλη μας , από την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα Του Αγίου Όρους , ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής , Αρχιμανδρίτης Τύχων με την συνοδεία Του. Το παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων και στη συνέχεια με πομπή μεταφέρθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Του Τιμίου Προδρόμου , όπου εψάλη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Της Κυριακής με Αρτοκλασία και Κήρυγμα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων στο κήρυγμα Του , ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο Τύχωνα για την έλευση Του για πολλόστη φορά στην Πόλη και την Μητρόπολη μας , εύχομενος στον Θεό όπως ευλογεί την Ζωή Του και το έργο Του και να σκεπάζει άπασα την αδελφότητα της Ιεράς Μονής . Συνέχαρη τέλος τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου , Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Προιστάμενο Του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Του Τιμίου Προδρόμου Ιωακείμ Μούκανο , γιατί χάριν στην δική Του πρωτοβουλία , κομίστηκε το Ιερό Λείψανο στην Ιερά μας Μητρόπολη .

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει πρός Προσκύνηση των Χριστιανών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Του Τιμίου Προδρόμου , μέχρι Την Δευτέρα 5η Νοεμβρίου 2018.

 

Ι. Μ. Ξάνθης

Διαβάστε ακόμα