Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε με τη χάρη του Τριαδικού Θεού η Ιερατική Σύναξη, απάντων των Κληρικών, εγγάμων και αγάμων, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος στον Ιερό Μητροπολιτικό  Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Το πρωί της Τρίτης 20 Νοεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος προήδρευσε της Ιερατικής Συνάξεως καλωσορίζοντας τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Γεωργόπουλο, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος , ο οποίος απεδέχθη την πρόσκληση να παραστεί ως εισηγητής σε αυτή με θέμα: «Πεντηκοστιανοί: κριτική θεώρηση εξ’ επόψεως Ορθοδόξου».

Στη συνέχεια, ο Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Τζιώρας, πραγματοποίησε ενημερωτική εισήγηση σχετικά με τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην Λ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας, την οποία διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Πλαταμώνος και Κατερίνης και συγκεκριμένα στην Λεπτοκαρυά Πιερίας, υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, από την 22α έως και την 24η Οκτωβρίου 2018, με θέμα: «Αιρετικές θεωρήσεις περί των ιερών Μυστηρίων».

Επίσης, ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος π. Θωμάς Κάιας, πραγματοποίησε ενημερωτική εισήγηση σχετικά με τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο ΙΖ’ Πανελλήνιο Λειτουργικό Συμπόσιο Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αρχαία Κόρινθο, υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, από την 17η έως και την 19η Σεπτεμβρίου 2018, με θέμα: «Οι ιερές Ακολουθίες στην περίοδο της Παρακλητικής, του Τριωδίου και του Πεντηκοσταρίου».

Ακολούθως, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, αναφέρθηκε σε τρέχοντα διοικητικά και πρακτικά θέματα της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Στάμος, Αρχιερατικός Επίτροπος Καρδίτσης ενημέρωσε σχετικά με τα νέα Επιμορφωτικά Σεμινάρια της Ιεράς μας Μητροπόλεως σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο τέλος, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Γεωργόπουλο για την αγάπη και την παρουσία του στην Ιερατική μας Σύναξη και τους Κληρικούς του για την ανταπόκριση στο κάλεσμά του. Παράλληλα, ενημέρωσε τους Κληρικούς σχετικά με την τρέχουσα επικαιρότητα, τονίζοντας πως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Γκίνης

 

Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος

Διαβάστε ακόμα