Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μάνης (ΦΩΤΟ)
13 Νοεμβρίου 2018 Κοινοποιήστε

Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μάνης (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημων Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Χρυσοστόμου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’.

Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 13/11, τελέστηκε, στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής του Κυρίου, η Ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου. Κατά τη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν τιμητικώς οι πολιοί ιερείς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, αναφερθείς στο βίο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και ωκοδόμησε το πολυπληθές εκκλησίασμα με τον εμπλουτισμένο λόγο του, καταλήγωντας με εόρτιες ευχές προς τον Ποιμενάρχη μας. Αντιφωνώντας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας είπε οτι, θεωρεί τον Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης ως πατέρα του. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας οι Σεβ. Μητροπολίτες χειροθέτησαν σε πρωτοπρεσβύτερο και πνευματικό τον π. Ιωάννη Γριβάκο. Τέλος εκ μέρους του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, προσεφώνησε και ευχήθηκε στον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, ο πρωτοσυγκλλεύων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος.

Στη Θεία Λειτουργία έδωσαν το παρόν η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, η Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ, Αντισυνταγματάρχης κα Φραγκιάδου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Αξιοτόπουλος, ο Λιμενάρχης Γυθείου, πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Επιπυραγός κ. Γραφάκος, ο Διοικητής του Α.Τ. Αρεόπολης κ. Βασιλάκος και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Τους ύμνους των ιερών ακολουθιών απέδωσε κατανυκτικά η Βυζαντινή Χορωδία ”ΜΕΛΩΔΟΙ”.

Επίσης τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας επισκέφθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Μαραμπέας.

Τέλος, ο Μητροπολίτης δέχθηκε ευχές στο Μητροπολιτικό Μέγαρο από το ποίμνιό του.

ARXON.GR

Εκτύπωση