Με λαμπρότητα τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ)

Καλαμάτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε σήμερα η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Άρτης κ. Καλλινίκου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου και Σταγών κ. Θεοκλήτου. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και το έργο του εορτάζοντος Άγίου, αλλά και στην προσωπικότητα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στα Ονομαστήριά του, τους Αρχιερείς, τον Κλήρο, τις τοπικές Αρχές και το λαό, ευχόμενος να έχουν άπαντες υγεία και δύναμη στην πορεία της ζωής τους.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Χρυσόστομος επέδωσε 4 νέες υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Τέλος, ο Μητροπολίτης δέχθηκε ευχές στο Μητροπολιτικό Μέγαρο από το ποίμνιό του.

 

Διαβάστε ακόμα