Ο Αλ. Χαρίτσης προετοίμασε τη συμφωνία Ιερωνύμου – Τσίπρα

Επί αρκετούς μήνες, σχεδόν έναν χρόνο, προετοίμαζαν, κλιμάκια της Εκκλησίας και της κυβέρνησης, τη συμφωνία που ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο, τόσο για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας όσο και για τα μισθολογικά των ιερέων. Βεβαίως, ακόμα απομένουν σημαντικές λεπτομέρειες να αποσαφηνιστούν, όπως, π.χ., το Ασφαλιστικό των ιερέων, κάτι που παραδέχονται εκκλησιαστικοί κύκλοι.

Η διαδικασία της προετοιμασίας, όμως, ήταν απολύτως μυστική και κάπως έτσι ερμηνεύονται ορισμένα απροειδοποίητα ραντεβού του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.

Μαθαίνουμε, δε, ότι κεντρικό ρόλο στην προετοιμασία είχε ο νυν υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

«Το γεγονός ότι φτάνουμε σ’ αυτό το σημείο, να υπάρχει μια κοινή ανακοίνωση, η οποία θέτει τις προϋποθέσεις για να υπάρξει μια συνολική συμφωνία για ζητήματα που απασχολούν τα δύο μέρη, είναι μια ιστορική στιγμή», ανέφερε ο υπουργός στις δηλώσεις του και σημείωσε ότι «πρέπει με μεγάλη προσοχή και πολλή δουλειά να υλοποιηθούν όλα τα βήματα που χρειάζεται να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία».

Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό, αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος βάσει και της δουλειάς που προηγήθηκε του συγκεκριμένου ανακοινωθέντος», είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος έκανε λόγο για αγώνα δρόμου τον τελευταίο χρόνο προκειμένου να επιλυθούν μια σειρά από τεχνικά, οικονομικά και νομικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας.

 

loutraki365.gr

Διαβάστε ακόμα