Ομιλία του Μητροπολίτη Αργολίδος στην Ι. Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

Στην Κρήτη βρέθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδος προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού όπου με πνευματικές συμβουλές και λόγια αγάπης μίλησε στη Σχολή Συμβουλευτικής Γάμου και Νέων Γονέων ,αναπτύσσοντας το θέμα: «Ο Εκκλησιασμός υποχρέωση, καθήκον ή ανάγκη υπαρξιακή;».

Την ομιλία παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δαμασκηνός, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, Κληρικοί της Μητροπόλεως, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Γερόντισσα Θεοξένη, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσα Θεοφόρα, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Γεώργιος Κουκλάκης, νέοι καθώς και άνθρωποι μεγαλυτέρων ηλικιών.

Την εκδήλωση που συντόνισε ο κ. Χρήστος Μποτωνάκης παραγωγός του Ρ/Σ Μαρτυρία. Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός απευθύνοντας ευχαριστήριους λόγους, προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για τις πολύτιμες πνευματικές συμβουλές, τον συντονιστή του Γραφείου Συμβουλευτικής γάμου και νέων γονέων Παν. Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη και τους συνεργάτες του Πρωτ. Βασίλειο Φραγκιαδάκη, Πρεσβ. Βασίλειο Γκάτση και Πρεσβ. Αλέξανδρο Ξηρουχάκη και τέλος όλο τον κόσμο που για τρίτη χρονιά έχει αγκαλιάσει και αυτό φαίνεται με την παρουσία του τη σχολή αυτή.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος παραβρέθηκε και στους εορτασμούς που τελέσθηκαν στις 26 Νοεμβρίου για τον Άγιο Στυλιανό ,όπου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Στυλιανού στον ομώνυμο Ιερό Ναό όπου τιμάται η μνήμη του στον Κλαδισό Χανίων.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας Δαμασκηνός πλαισιουμένος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτ. Γεώργιο Μαθιουδάκη καθώς και από πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, συμπροσευχομένων του Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου και του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη.

Να αναφερθεί ότι μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου όπου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό για να συμπροσευχηθεί και να εορτάσει τον Άγιο Στυλιανό.

 

Ι. Μ. Κυδωνίας

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin