Πάνδημος εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στο Άργος Ορεστικό (ΦΩΤΟ)

Στην πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θ.Λειτουργία, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Άργος Ορεστικό, σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, συμμετείχε πλήθος λαού από ολόκληρη την Μητρόπολη Καστοριάς. Η πανηγυρική χορεία των Λειτουργών Αρχιερέων, με πρώτο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισσανίου και Σιατίστης κ.Παύλο και συλλειτουργούς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμόθεο και Καστορίας κ.Σεραφείμ, λάμπρυνε και κόσμησε την αγάπη και τον σεβασμό των ακριτών της Καστοριάς, στον παγκοσμίως τιμούμενο Άγιο Νεκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως τον Θαυματουργό.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τον λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισσανίου και Σιατίστης κ.Παύλος, προτρέποντας τους πιστούς να ακολουθούν “τα χνάρια” των Αγίων. Πρέπει οι πιστοί, όπως σημείωσε ο έμπειρος ιεράρχης, να ξέρουμε τι θέλουμε και για ποιό λόγο ζούμε. Οι άθεοι είναι οι άμυαλοι της κοινωνίας, διότι έχουν απορρίψει τον Θεό χωρίς καν να Τον γνωρίσουν! Από την άλλη πλευρά, όσοι πιστεύουν ορθά στον Θεό, είναι “υποψήφιοι Θεοί”, όπως ο ίδιος ο Θεός έχει υποσχεθεί. Χρειάζεται όμως να μην έχουμε εγωισμό, διότι τότε όχι μόνο δεν έχουμε αρετές, αλλά παράγουμε και κακία. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος προέτρεψε όλους τους παρευρισκομένους να κρατηθούν από τους Αγίους, εφόσον οι Άγιοι είναι οι μόνοι που πραγματικά έχουν την δύναμη να μας βοηθήσουν, ως αληθινοί πρεσβευτές μας στον Θεό.

Την Ιερά Πανήγυρη ολοκλήρωσε η καθιερωμένη Λιτανεία των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νεκταρίου και του Αγίου Μηνά μεταφέροντας την ευλογία των θαυματουργών Αγίων σε ολόκληρη την ενορία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Καστορίας

Διαβάστε ακόμα