Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την Παναγία Έλωνα στο Λεωνίδιο (ΦΩΤΟ)

Λεωνίδιο – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα εόρτασε σήμερα, το Λεωνίδιο Αρκαδίας την Παναγία Έλωνα.

Στον πανηγυρίζοντα Μετοχιακό Ιερό Ναό της Ιεράς Μονής Έλωνας, κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος. Συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Αλευράς, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στις ευεργεσίες της στην κωμόπολη του Λεωνιδίου και την ευρύτερη περιοχή.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας απονεμήθηκαν από την τοπική Εκκλησία σε αριστούχους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χρηματικά βραβεία.

Ακολούθησε πάνδημη Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνας της Έλωνας στους κεντρικούς δρόμους του Λεωνιδίου, επ΄ ευλογία των κατοίκων και των προσκυνητών.

Τέλος, στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων της κωμόπολης τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας κλείνοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις, ευλόγησε το πλήθος των πιστών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τα ιδανικά της Ορθοδοξίας, της Πίστης και της Πατρίδος έχουν ξεθωριάσει στη συνείδηση του νεοέλληνα, για το λόγο αυτό θα πρέπει να αφυπνισθούμε επιστρέφοντας στις ρίζες, τα ιδανικά και την παράδοσή μας.

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin