Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε στην Πάτρα ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός εορτασμού, της μνήμης του Πολιούχου και Προστάτου αυτής, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Στην Ακολουθία στον περίλαμπρο ομώνυμο Ναό της πόλης χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Σύρου κ. Δωροθέου, Αιτωλίας κ. Κοσμά, Χίου κ. Μάρκου, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Θεσπιών κ. Συμεών και Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μάνης κάνοντας αναφορά στην προσωπικότητα του Αγίου Ανδρέα, καθώς και  στη θυσιαστική του πορεία για τον Ιησού Χριστό. Κάλεσε δε, τους πιστούς να παραδειγματιστούν από αυτήν, τονίζοντας ότι ο δρόμος για την σωτηρία περνά από την υπέρβαση του εαυτού μας. «Χριστός σημαίνει αγάπη κι εκκλησία ανθρωπισμός», τόνισε χαρακτηριστικά. Τέλος, κάνοντας λόγο για την σημερινή Ελλάδα είπε πως αυτό που της λείπει είναι ο Χριστός.

Ο Μητροπολίτης Πατρών ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την παρουσία τους, καθώς και τον εψηφισμένο Μητροπολίτη Κανάγκας κ. Θεοδόσιο, γόνο της Πάτρας.

Χιλιάδες πιστών συνέρρεαν από νωρίς το απόγευμα στον Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχουν στον Εσπερινό και να προσκυνήσουν την Θαυματουργό Κάρα του Αγίου και τον Σταυρό του μαρτυρίου του.

Παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού για τον Πολιούχο των Πατρών θα κορυφωθούν αύριο με την τέλεση Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την καθιερωμένη μεγαλειώδη λιτάνευση, παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin