Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Νίκωνα στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Σπάρτη – Επαμεινώνδας Μανδρώνης 

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε απόψε, ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την μνήμη του Αγίου Νίκωνος Πολιούχου Σπάρτης και Προστάτου της Λακωνίας.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και Σταγών κ. Θεοκλήτου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και το έργο του Αγίου Νίκωνος. Παράλληλα, έκανε λόγο για την αποχριστιανοποίηση της εποχής που ζούμε, η οποία χαρακτηρίζεται από κατάπτωση των ηθών και προσπάθειες μηδενισμού των πάντων. Υποστήριξε δε, ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα ο Ελληνικός λαός είναι πνευματική επανακατήχηση και επιστροφή στην χριστιανική ζωή και παράδοση.

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στην πανήγυρη, τονίζοντας ότι η τιμή στον Άγιο Νίκωνα αποτελεί ύψιστη πνευματική χαρά. «Η τιμή του Αγίου είναι οφειλή αλλά και ωφέλεια για όλους μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πλήθος πιστών, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων συμμετείχαν στον πανηγυρικό Εσπερινό, λαμβάνοντας την χάρη και την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου.

Διαβάστε ακόμα