Συνάντηση του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος με τον Π. Καμμένο (ΦΩΤΟ)

Ο κ. Καμμένος μετά την συνάντηση έκανε δηλώσεις στις οποίες ανέφερε ότι συμφώνησε με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ιερέων για την αναγκαιότητα της διασφάλισης των εγγυήσεων του κράτους για την μισθοδοσία, την ασφάλιση, αλλά και την μονιμότητα των κληρικών.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των ιερέων.

“Συναντήθηκα με τον ιερό σύνδεσμο κληρικών Ελλάδος ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος. Συμφωνήσαμε ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση να διασφαλιστεί η εγγύηση του κράτους για τη μισθοδοσία και την ασφάλιση τους, αλλά και η μονιμότητα των κληρικών. Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Θρησκευτικό λειτούργημα επιτελούν. Η θέση των ΑΝΕΛ είναι ότι θα αποφασίσουμε ανάλογα με τις αποφάσεις της ιεραρχίας, αλλά θεωρώ ότι τα αιτήματα τους είναι δίκαια και διασφαλίζουν την ηρεμία στην εκκλησία. Θεωρώ ότι πρέπει με αυτά τα δυο δεδομένα να επιλυθεί η οποιαδήποτε διαφορά υπάρχει σήμερα”.

Η συνάντηση με τον Σύνδεσμο Ιερέων πραγματοποιήθηκε στη σκιά της αρνητικής τροπής που έλαβε η καταρχήν συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας αλλά και τις “ιερές”…αντιδράσεις που πολλαπλασιάστηκαν μετά τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών να νομοθετήσουν μονομερώς. Προοπτική που τελικώς αντικαταστάθηκε από την νέα διακήρυξη για “διάλογο με την εκκλησία”.

Είναι σαφές ότι οι αντιδράσεις του Συνδέσμου Ιερέων συνθέτουν έναν μοχλό πίεσης που θέτει υπό το καθεστώς επανακτίμησης το εύρος αλλά το κυριότερο τον αντίκτυπο των αντιδράσεων τους, οι οποίες αρχικώς είχαν υποτιμηθεί. Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων της αξιωματικής αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Φωτογραφίες: Eyrokinissi

 

onalert.gr

Διαβάστε ακόμα