Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Επισκόπου Τανάγρας Πολυκάρπου (ΦΩΤΟ)

Μέσα  σε  κλίμα  συγκίνησης  καθώς συμπληρώνονται  ήδη  σαράντα  ημέρες  από την  εις  Κύριον  εκδημίας  του   μακαριστού Θεοφιλεστάτου  Επισκόπου   Τανάγρας   κυρού Πολυκάρπου   το   Σαββάτο  17ης   Νοεμβρίου  στην Ιερά Μονή της  Αναλήψεως   του Χριστού  την   οποίαν  και ανήγειρε ο μακαριστός κυρός  Πολύκαρπος  στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Αρχής γενομένης τελέσθηκε ο Όρθρος στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Σισάνιου και Σιατίστης κκ Παύλος και  στο Δισαρχιερατικό  Συλλείτουργο. και εν συνεχεία  η τέλεση  του ιερού μνημοσύνου  υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του με την  παρουσία πλήθους πιστών ιερέων και πνευματικών του τέκνων να τιμήσουν την μνήμη του απο πολλά μέρη της Βοιωτίας την Αθήνα  και ιδιαίτερα απο την  Χαλκίδα στην οποία διατέλεσε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως επι πολλά συναπτά  έτη.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ Γεώργιος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλλει το ιερό μνημόσυνο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανιου και Σιατίστης κκ Παύλου  του  συλλειτουργούντος  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενήσιου κκ Γεωργίου  και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κκ Γεωργίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε  Σεβασμιώτατος κκ Παύλος  στον οποίο αναφέρθηκε για  τα πλούσια χαρίσματα του μακαριστού και την αγάπη του για τον Χριστό μέχρι το τέλος της ζωής του στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ Γεώργιος καλωσορίζοντας του Σεβαμιώτατους Μητροπολίτες και τους όλους πιστούς  με την παρουσία τους στην Θεία Ευχαριστία  και με την  συμπροσευχή όλων  πιστων αποτελεί μνημόσυνο αιώνιο  του μακαριστού Επισκόπου ο οποιος υπήρξε άξιος  εργάτης του αμπελώνος του Χριστού με την κατάνυξη  προσευχή και νηστεία.

Ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβων και Λεβαδείας κκ Γεωργίου  και το μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους πιστούς.

Εις το αναλόγιο έψαλαν ο Χορός των Μοναζουσών της Ιεράς Μονής.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης.

Διαβάστε ακόμα