Το Αιτωλικό τίμησε τους Πολιούχους του Ταξιάρχες (ΦΩΤΟ)

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε, ο ιστορικός Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών, πολιούχων και προστατών του Αιτωλικού.

 Σήμερα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής  της Συνάξεως των Αγίων Αρχιστράτηγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Θείων Δυνάμεων Ασωμάτων, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς, ανέλυσε το χωρίο «εθεώρουν τον σατανάν ως αστραπήν εκ του ουρανού πεσόντα» και μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: Ο Εωσφόρος έπεσε και τιμωρήθηκε και έχασε την αγγελική του καθαρότητα και έγινε διάβολος. Οι πρωτόπλαστοι επηρεάστηκαν και εκείνοι από τον πειρασμό, έπεσαν με τις γνωστές συνέπειες. Και ο διάβολος, ο Εωσφόρος και οι πρωτόπλαστοι, δεν έμειναν σταθεροί σε αυτό που είπε ο Θεός και έπεσαν. Οι Άγιοι Αρχάγγελοι όμως, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και όλοι οι Άγιοι Άγγελοι δεν κλονίστηκαν, δεν παρασύρθηκαν,  γιατί έμειναν πιστοί στον Θεό και με το πρόσχωμεν που είπε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, έμειναν εδραίοι, αμετακίνητοι και σταθεροποιήθηκαν στην αγιότητα και στην καθαρότητα. Και εμείς σαν άνθρωποι, επειδή ως αδύναμοι  όλοι μας μπορούμε να πέσουμε, να μιμηθούμε τους Αγγέλους και να μείνουμε σταθεροί και αμετάκλητοι και ανυποχώρητοι σε κάθε πειρασμό  σε κάθε αμαρτία.. Έτσι θα μένουμε ενωμένοι πάντα με τον Θεό μας, θα ζούμε τον αγιασμό, θα είμαστε άξιοι της σωτηρίας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας σε κεντρικούς δρόμους του Αιτωλικού.

 

Αχελώος Τηλεόραση

Διαβάστε ακόμα