Ξυδάκης: Έχουμε μια Εκκλησία που οι ιερείς δεν εμπιστεύονται τους Μητροπολίτες

Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου τόσο στην Ιερά Σύνοδο όσο και στα κόμματα μίλησε Στο Κόκκινο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης ο οποίος τόνισε πως, όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, έχουμε μια Εκκλησία στην οποία οι ιερείς δεν εμπιστεύονται τους μητροπολίτες.

Ο κ. Ξυδάκης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι οι αντιδράσεις για τη συμφωνία ξεκίνησαν μέσα από την Εκκλησία και είναι δύο ειδών οι θεμιτές και η μη. Οι θεμιτές, όπως εξήγησε, προέκυψαν από τους ιερείς, οι οποίοι δικαίως «φοβήθηκαν την υπερεξουσία του μητροπολίτη κατά την καταβολή του μισθού τους» και αυτό είναι το πιο συγκλονιστικό γεγονός, καθώς αυτό «είναι ένα κρυμμένο και μεγάλο συμπέρασμα» που πρέπει να προβληματίσει και την εκκλησία και τους πιστούς, καθώς τελικά αποδεικνύεται ότι οι ιερείς δεν εμπιστεύονται τους μητροπολίτες, αλλά όπως σημείωσε μπορεί να διευθετηθεί με περαιτέρω όρους.

Ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι «οι φιλοδοξίες δελφίνων, επιγόνων και διαδόχων είναι πολύ ισχυρότερες και από το καλό μιας συμφωνίας και από το καλό μιας αρμονικής συνύπαρξης» που επιδιώκει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ώστε να μπει ένα βιώσιμο πλαίσιο για το μέλλον.

 

avgi.gr

Διαβάστε ακόμα