Αρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Βαρβάρα στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ)

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός εορτασμού της μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Τρίπολη.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Μελχισεδέκ Γαλάνης. Ο Καθηγούμενος λαμβάνοντας αφορμή από τον βίο της εορταζούσης Αγίας ομίλησε διεξοδικά για το φόβο του Χριστιανού να μην δυσαρεστήσει τον Χριστό με τις πράξεις του.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Ιερέα Ιωάννη Παπαχριστοδούλου, εφημέριο της Ενορίας Παναγίας Γιάτρισσας Τρίπολης.

Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχει στον Εσπερινό, αλλά και να προσκυνήσει την Εικόνα και τμήμα Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Βλάσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτριος Παυλής, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και αντιπροσωπεία Αξιωματικών και οπλιτών του 11ου Συντάγματος Πεζικού Τρίπολης.

 

Διαβάστε ακόμα