Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Βυζαντινό Χορό της Μητροπόλεώς μας που απέδωσε κατ’ επιλογήν Προεόρτιους ύμνους των Χριστουγέννων, από τις ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών, του Αποδείπνου της Παραμονής και την Εκλογή της εορτής.

Στη συνέχεια οι μαθητές του Παραρτήματος του Τυρνάβου με χοράρχη τον κ. Χριστοφόρο Καρυώτη, απέδωσαν ύμνους από τη Λιτή των Χριστουγέννων καθώς και μέλη από την Ακολουθία του Πολιούχου του Τυρνάβου αγίου Γεδεών.

Αμέσως μετά ακολούθησε η τελετή απονομής Πτυχίων και Διπλωμάτων Βυζαντινής Μουσικής στους επιτυχόντες στις εξετάσεις του προηγούμενου σχολικού έτους.

Τα Πτυχία και τα Διπλώματα επέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος.
Στο τελευταίο μουσικό μέρος της εκδήλωσης η Χορωδία της Σχολής υπό τη διεύθυνση του Καθηγητού και Πρωτοψάλτου κ. Γεώργίου Ζήση, απέδωσε προεόρτια και εόρτια μέλη των Χριστουγέννων.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους νέους Πτυχιούχους και Διπλωματούχους της Σχολής, εξήρε και ευχαρίστησε τους δασκάλους και τους μαθητές της Σχολής για την ενασχόλησή τους με την ιερή αυτή τέχνη και παρουσίασε το έργο και τις υποχρεώσεις του Ιεροψάλτου και την σπουδαιότητα του έργου του.
Ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρωτοψάλτη και πρώην Καθηγητή της Σχολής κ. Θεοδόσιο Διαμάντη για την πολυετή προσφορά του τόσο ως Δάσκαλος, όσο και ως Πρωτοψάλτης.

Την όλη εκδήλωση προλόγισε ο Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Τάσιος.

 

Ι. Μ. Λαρίσης

Διαβάστε ακόμα