Χριστουγεννιάτικη ψαλτική πανδαισία στην Ι. Μ. Σπάρτης

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ‘’Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος’’ πραγματοποίησε με επιτυχία το απόγευμα της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης, εκδήλωση, με τίτλο: ‘’Δεύτε ίδωμεν πιστοί’’, που περιελάμβανε μελωδήματα της Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και επόπτης της Σχολής Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος στην μεστή νοημάτων ομιλία του αναφέρθηκε στο πραγματικό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων.

Το εορταστικό πρόγραμμα άνοιξε η γυναικεία βυζαντινή χορωδία της Σχολής. Ακολούθησαν ύμνοι της μεγάλης εορτής του Χριστιανισμού από την ανδρική βυζαντινή χορωδία. Στον επίλογο του προγράμματος παρουσιάστηκαν κάλαντα βυζαντινά, αλλά και πιο σύγχρονα από διάφορες περιοχές της Πατρίδας μας, υπό την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.

Με την ολοκλήρωση της ψαλτικής πανδαισίας, ο υπεύθυνος της Σχολής και Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Παναγιώτης Χρόνης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην εκδήλωση, τους συνεργάτες του για την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλουν στη Σχολή, τους σπουδαστές για τον ζήλο που επιδεικνύουν, καθώς και τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για το αμέριστο ενδιαφέρον και την αγάπη του.

Κατακλείοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος συνεχάρη τους συντελεστές και τους συμμετέχοντες για το άρτιο αποτέλεσμα. Παράλληλα προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να εορτάσουν τα Χριστούγεννα όπως αρμόζει σε κάθε χριστιανό, δηλαδή με χαρά, αγάπη για τον συνάνθρωπο και με διάθεση ειλικρινούς συγγνώμης και μετανοίας.

 

Ι. Μ. Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα