Εόρτιες επισκέψεις στον Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο

Παιδικά χαμόγελα και γλυκιές φωνές γέμισαν τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, από τις πρώτες πρωινές ώρες. Νωρίς το πρωί έφτασε στο χώρο του Επισκοπείου το 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, το οποίο συνοδευόμενο και από την Φιλαρμονική του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαρίσης ευχήθηκαν χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και τραγούδησαν τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο.

Αμέσως μετά, έφτασαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, οι οποίοι με τα όργανά τους και τις πανέμορφες φωνές τους τραγούδησαν κι αυτοί τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο.

Λίγο αργότερα, έφτασαν μαθητές της πρώτης τάξης Γυμνασίου από το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας, οι οποίοι επισκέφθηκαν το χώρο των Συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως, κάθισαν στην τραπεζαρία όπου άκουσαν με μεγάλη προσοχή τα λόγια του Σεβασμιωτάτου. Μάλιστα, τα παιδιά είχαν ετοιμάσει και έθεσαν κάποια ερωτήματα στον Σεβασμιώτατο, ο οποίος με μεγάλη χαρά απάντησε σε όλα ένα προς ένα. Οι συνοδοί καθηγητές δώρισαν το βιβλίο του 1ου Γυμνασίου με τίτλο “Γυμνάσιο Αρρένων εν Λαρίση” στον Σεβασμιώτατο, ο οποίος με τη σειρά του προέτρεψε όλους τους μαθητές να το διαβάσουν.

Στη συνέχεια, στην Ιερά Μητρόπολη έφτασαν 2 λεωφορεία από τα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη, όπου μετέφεραν μαθητές της έκτης τάξης Δημοτικού. Οι μαθητές έφεραν μαζί τους μια πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα τροφίμων και τα προσέφεραν για την ενίσχυση των Συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως. Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη, επισκέφθηκαν και αυτοί με τη σειρά τους το χώρο των Συσσιτίων, άκουσαν επίσης με μεγάλη προσοχή τα λόγια του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος τους προέτρεψε να μη βιαστούν να μεγαλώσουν και να απολαύσουν αυτά που τους χαρίζει κάθε μέρα απλόχερα ο Τριαδικός Θεός. Οι μαθητές, με τη συνοδεία από τις φλογέρες τους, τραγούδησαν τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο και ανεχώρησαν κατενθουσιασμένοι.

Ο Σεβασμιώτατον πριν επιστρέψει στο Γραφείο τους, για να συνεχίσει το πρόγραμμά του, φρόντισε να επισκεφτεί την κουζίνα των Συσσιτίου όπου ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και ευχαρίστησε τις κυρίες της ενορίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνος για τη διακονία τους στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο τους.
Επιστρέφοντας στο γραφείο του ο Σεβασμιώτατος, δέχθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητού της Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων Σμηνάρχου (Ε) Πλάτωνα Γαβριηλίδη, ο οποίος του ευχήθηκε για τα νέα του καθήκοντα και προσέφερε μια τιμητική πλακέτα με τον έμβλημα της ΔΑΚ.

Τις επισκέψεις της ημέρας, έκλεισε κλιμάκιο της 110 Πτέρυγας Μάχης, οι οποίοι όπως κάθε χρόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων, έτσι και φέτος, προσέφεραν ένα πλήρες γεύμα στους σιτιζομένους των Συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος αφού τους ευχαρίστησε πάρα πολύ για την προσφορά τους αυτή, ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα σε όλα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, και των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα, στις οικογένειες όλων των Στρατιωτικών και να τους χαρίζει ο Θεός δύναμη για να μπορούν να προσφέρουν πάντοτε τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα και στον συνάνθρωπο.

 

Ι. Μ. Λαρίσης

Διαβάστε ακόμα