Γεννηµατά εναντίον Βούτση για το Εκκλησιαστικό

Κίνηση ιδιαίτερης πολιτικής σηµασίας θεωρείται η ευθεία επίθεση της Φώφης Γεννηµατά στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τον οποίο κατηγορεί ότι µε τη στάση του µπλοκάρει τον διάλογο συνεννόησης των πολιτικών κοµµάτων για µείζονα θέµατα.

Αφορµή για την επίθεση της προέδρου του Κινήµατος Αλλαγής προς το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε το γεγονός ότι, ως πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Βούτσης απάντησε αρνητικά στην επιστολή της µε την πρόταση για τη σύσταση ειδικής επιτροπής µε αντικείµενο την εξέταση όλων των «καυτών εκκρεµοτήτων» µεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Με νέα δική της επιστολή η κυρία Γεννηµατά απαντά και χρεώνει στον κ. Βούτση ότι µε το «όχι» του «ευνοεί τη δηµιουργία νέων αδιεξόδων».

Εµπειρα στελέχη, διαβάζοντας προσεκτικά την επιστολή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ προς τον πρόεδρο της Βουλής, εκτιµούν ότι η κυρία Γεννηµατά ψέγει εµµέσως πλην σαφώς τον κ. Βούτση για το ότι απέρριψε την πρόταση του Κινήµατος Αλλαγής, τη στιγµή που η πρωτοβουλία Τσίπρα – Ιερώνυµου προκάλεσε, αντί να λύσει, προβλήµατα όσον αφορά στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους και στη διαχείριση του µισθολογικού χάρτη των κληρικών. Μάλιστα, µε δηκτικό ύφος η κυρία Γεννηµατά απευθύνεται στον κ. Βούτση µε την εκτίµηση ότι κατανοεί απολύτως πως «µε τα επικοινωνιακά τεχνάσµατα της κυβέρνησης, η οποία διακηρύσσει πως θα φέρει ακόµη και µονοµερώς νοµοσχέδιο στην Βουλή (!), οδηγηθήκαµε σε µια αναίτια κρίση στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας».

Σύµφωνα µε την ηγεσία και στελέχη του Κινήµατος Αλλαγής, ο στόχος δεν µπορεί παρά να είναι η εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. «Οι ιστορικοί και διαχρονικοί δεσµοί του ελληνικού λαού µε την Ορθοδοξία, αλλά και τα ευαίσθητα εθνικά θέµατα που συνδέονται µε το Οικουµενικό Πατριαρχείο συνιστούν προδήλως εθνικό και γενικότερου ενδιαφέροντος ζήτηµα» εξηγεί η Φώφη Γεννηµατά στην επιστολή της προς τον κ. Βούτση, ο οποίος µία ηµέρα πριν δέχθηκε επίθεση και από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Ο αρχηγός της ∆ΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης άφησε µε δήλωσή του σοβαρότατες αιχµές εναντίον του κ. Βούτση για την τρίωρη -µε τις… ευλογίες του- κοκοροµαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή.

Σχετικά µε τις ενδοοικογενειακές διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ, οι «τίτλοι» των τελευταίων ωρών αφορούν στις έντονες κόντρες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εγκυρότατες πληροφορίες υπογραµµίζουν ότι οι λίστες παραµένουν ανοιχτές σε πολλές εκλογικές περιφέρειες λόγω των συγκρούσεων της Χαριλάου Τρικούπη µε το κόµµα του Γιώργου Παπανδρέου και τη ∆ΗΜΑΡ, που καταγγέλλουν εν πολλοίς κινήσεις αποκλεισµού δικών τους στελεχών. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει ιδιαίτερη προσπάθεια να κλείσουν όσο το δυνατόν αθόρυβα όλα τα ανοιχτά µέτωπα µέχρι τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, την ερχόµενη Κυριακή.

 

ethnos.gr

Διαβάστε ακόμα