Γόρτυνος: “Δεν θα επιτρέψουμε στους «βρώμικους» να βάλουν χέρι στην εκκλησία”

Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Ιερεμίας εναντίον της Κυβέρνησης και όσων είναι εναντίον της Ορθοδοξίας και την Πίστης των Ελλήνων.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Ιερεμίας στην εορτή του πολιούχου της Μεγαλόπολης Αγίου Νικολάου, κατακεραύνωσε την Κυβέρνηση και τις αποφάσεις που παίρνει. Ξεκίνησε λέγοντας: Δεν έφταναν μέχρι τώρα τα βρώμικα  διατάγματα που πέρασε η Κυβέρνηση για ομοφυλόφιλους θέλησαν τώρα οι άνομοι και παράνομοι να βάλουν χέρι και στην Εκκλησία!

Ο Μητροπολίτης συνέχισε λέγοντας : Στις μέρες μας δυστυχώς θέλουν να αλλάξουν το Σύνταγμα και να στήσουν ένα σύμφωνο θρησκευτικής ουδετερότητας, να καταργήσουν τον σταυρό από την σημαία να διώξουν την θρησκεία από τα σχολεία και τις ένοπλες δυνάμεις.Οποιοδήποτε σύμβολο θυμίζει την θρησκεία , καταργείται! Σε υψηλούς τόνους το χαρακτήρισε «βρώμικο διάταγμα» των ανθρώπων που μας κυβερνάνε.

Κινδυνεύει η πίστη μας χριστιανοί μου, από ανθρώπους-που τους βρήκαμε στην πατρίδα μας τους είχαμε; – αναρωτήθηκε. Εμείς οι Δεσποτάδες και οι παπάδες θα το πολεμήσουμε και σας θέλουμε δίπλα μας.

Θέλω να μου κάνουν μήνυση για αυτά που λέω και να πάμε στα δικαστήρια να δείτε τι θα τους πω!! Εγώ φοράω μαύρα οι δεσπότες βάλαμε τα μαύρα και αφού φορέσαμε τα μαύρα (ράσα) πήραμε απόφαση ακόμα και φυλακή να πάμε!

Τελειώνοντας ο Μητροπολίτης είπε: 80 Δεσποτάδες, όλη η ιεραρχία-ΔΕΝ ΞΕΡΩ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ- είμαστε ενωμένοι , ο Αρχιεπίσκοπος ήταν απαθής, εμείς ξεσπαθώσαμε, οι Πελοποννήσιοι περισσότερο, έχουμε πάρει απόφαση , δεν θα επιτρέψουμε στους βρώμικους να βάλουν χέρι στην εκκλησία.

 

kafeneio-megalopolis.gr

Διαβάστε ακόμα