Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην Ι. Μ. Ελευθερουπόλεως

Με τη δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε και φέτος στην Ελευθερούπολη, η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό της πόλεως.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών με επικεφαλής τον Δημάρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, που προσήλθαν να ζητήσουν τη χάρη του εορτάζοντος Αγίου. Τον Θείον Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τονίζοντας την πνευματική ελευθερία του ανθρώπου.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό πλειάδος Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως ηγουμένου του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου, εν μέσω πυκνοτάτου εκκλησιάσματος. Τον Θείον Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας σε σχέση με τον εορτάζοντα Άγιο.

ΠΑΤΗΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Ελευθερουπόλεως

Διαβάστε ακόμα