Η εορτή του Αγ. Ελευθερίου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδος

Στον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου του Σωφρονιστικού Καταστήματος Χαλκίδος, το οποίο εόρταζε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό – Ιεροκήρυκα, Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο – Προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Ταξιαρχών Χαλκίδος, τον Πρεσβ. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση – Εφημέριο της ανωτέρω Ενορίας και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Μεταξύ των εκκλησιαζομένων ήταν και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Μπαντούνας, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ κ. Σωτήριος Ανυφαντής και, φυσικά, ο «οικοδεσπότης» Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης κ. Σπυρίδων Αθανασίου.

Αφού συμμετείχαν στο Κοινό Ποτήριο πολλοί εκ των προσελθόντων πιστών και λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε διδακτικό λόγο με έναυσμα το περιεχόμενο της ευαγγελικής περικοπής, αναλύοντας την αξία της καθαρότητας της καρδίας του κάθε ανθρώπου, σε όποια κατάσταση και αν ευρίσκεται.

 

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα