Λαμπρά πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ι. Ναός Αγ. Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας τον Θαυματουργόν πανηγύρισε η Ελευθερούπολη στον εορτάζοντα ιστορικό, υπόσκαπτο και κατανυκτικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Το εσπέρας της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου 2018 ετελέσθη Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος, αναφερόμενος κατάλληλα στο απολυτίκιο του τιμώμενου Αγίου, τονίζοντας της αρετές που διέκριναν τον Άγιο.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ήτοι Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου από τον ιερό Κλήρο της πόλεως. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος ο οποίος αναφερόμενος στην τιμή προς τον Άγιο Νικόλαο μίλησε περί «ουδετερόθρησκου κράτους».

Στις ως άνω ιερές ακολουθίες παρέστησαν οι πολιτικές Αρχές του τόπου και πλήθος ευλαβών πιστών που προσήλθαν να ζητήσουν τις πρεσβείες του Αγίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη δεξίωση προς όλους στο Πνευματικό κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Ελευθερουπόλεως

Διαβάστε ακόμα